Eindelijk op weg naar Tanzania!

Eindelijk op weg naar Tanzania

Om in Brussel te komen moesten we eerst 3 uur rijden met de auto. We vertrokken vanuit het vliegveld van Zavethem, Brussel (België). We hadden extra controles van de koffers de luchthaven was extra beveiligd . Afscheid nemen van familie is best lastig als je voor het eerste een lange reis gaat maken zonder hun. Om 18.00 uur zaten we in het vliegtuig en klaar om op te stijgen. 
De eerste vlucht duurde ongeveer 6 uur en 15 minuten  naar Doha (Qatar) daar hadden we een tussenstop van 8 uur. De tweede vlucht duurde 5 uur en 45 minuten van Doha naar Dar Es Salaam. In Dar Es Salaam moesten we wachten op onze visum en daarna konden we onze koffers ophalen. We werden  opgehaald door iemand van het hotel/huisje waar we de eerste nacht verbleven. Ik vind het nog steeds een heel erg leuk schattig huisje, natuurlijk heerlijk geslapen omdat je gewoon niet overal op het vliegveld kon slapen en omdat je een nacht hebt overgeslagen. 
De volgende ochtend ging om 4:30 de wekker. Want om 5 uur werden we naar het grote bus stadion gebracht. En ja daar heb je wel heel even een cultuurschok... Wat een chaos. Om 7 uur vertrokken we met de bus naar Iringa. Deze busrit duurde 9 uur en 30 minuten (500 KM!) met 2 pauzes van 10 minuten en  als je chauffeur toeterde moest je direct komen, ben je te laat dan heb je pech, dus rennen,  vliegen en ga zo door. Daarna gingen we naar het hotel in Iringa wat trouwens echt Afrika achting is. Je moet je dan voorstellen dat niet alle kamers een echte zit wc hebben. Je hebt daar meestal een hang wc (in Frankrijk zie je dat ook wel eens). Het geluk is met me voor deze dagen want wij hebben een zit wc. Niet helemaal heel en schoon, maar toch.  Ook de douche zit er niet heel veilig uit maar je moet roeien met de riemen die je hebt, verder is het gewoon perfect te doen we zijn immers in Afrika!! Hoe gaaf is dat!
De bouw van ons slaapplaats op de boerderij had wat vertraging dus moeten we iets langer in dit hotel verblijven. Maar in Afrika duurt het allemaal wat langer want ze vinden het meestal niet erg als het wat langer duurt. Gelukkig kunnen we al wel wat werkzaamheden doen.  Op de aanstaande boerderij is nog helemaal niks aanwezig dus moesten we inkopen doen. Denk aan emmers, drinkbekers, bestek, borden, bezem, toilet borstel, water en wat koffie,thee, boter enz. Ook hebben we vanochtend op de boerderij gezeten thee gedronken  en zijn we alvast gestart met werkzaamheden rondom onze aanstaande slaapplaats. De aannemer was een beetje te laat. Ahum . Sommige mensen in Afrika zijn altijd goed op tijd maar meestal is men gewoon te laat met afspraken.  
Vanavond hebben we gegeten bij Neema Crafts. Bij Neema Crafts werken veel dove mensen er stond dus een bord met gebaren. Maar omdat er een buffet was hoefde je dat nog niet echt te gebruiken maar dat kon natuurlijk wel. Het eten  was het  erg lekker. EN ze hadden echte KOFFIE! Normaal heb je oploskoffie en als je dat niet gewent bent is dat niet de lekkerste koffie. Gelukkig hadden ze echte lekkere Cappuccino . Een ook leuk om te weten is dat er een winkeltje bij zit waar ze spullen verkopen die ze zelf maken. Helaas hebben we daar nog niet rond gekeken. Maar we komen zeker nog terug want het zag er echt leuk en goed uit! 
Dit was een van de eerste deel van deze geweldige reis.                                                                                                                                    
We hebben gebrekkig WIFI dus zal mijn best doen om gauw weer iets te posten.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gea Goosen (zondag, 24 juli 2016 10:43)

    Ha Jolinde, wat een goed verhaal en mooie foto's!
    Leuk om ons op deze manier te laten meegenieten van jullie bijzondere werkvakantie.
    En wat een lange reis hebben jullie achter de rug, pffff. Ik wens jullie heel veel succes en een goed verblijf toe!