Mijn reis naar Tanzania (Afrika) deel 2

Mijn reis naar Tanzania (Afrika) deel 2

De bouw van de verschillende gebouwen verloopt voorspoedig. Natuurlijk zijn we in Afrika en loopt alles niet zo strak als in Nederland. Dus als het nog even duurt voordat de stenen arriveren blijven we niet stilstaan maar zoeken we naar andere werkzaamheden. Een deel van de groep waaronder ook ik hielpen de bouwers daarom de fundering te graven. Een grote ronde fundering voor de ouders ontmoetingsplek en een grote rechthoekige fundering voor de ouder/kind appartementen.  

Best pittig in de volle zon en de zeer harde en droge grond. Door water toe te voegen maakte we de grond wat zachter en daardoor ging het wat makkelijker. Maar dan nog was het zweten!

 

 

Het andere deel van de groep is begonnen met het bouwen van een tijdelijke douche. Ook daar hadden ze dezelfde problemen met de grond om de palen ver genoeg in de grond te krijgen.

De toegangsweg naar de boerderij hebben we ook aangepakt. Bulten glad gemaakt, gaten gevuld en ook  de heg bij de weg is gesnoeid. Nu is het wat gladder en kun je er wat makkelijker doorheen  rijden.

 

 

Op de boerderij was er behalve een waterpomp, toilet en schuurtje (de laatste 2 waren nog maar net klaar!) helemaal niets. In het schuurtje konden we tijdelijk slapen. Maar voor het zover was moest er ook eerst ingekocht worden.

Ook de bedden voor de moeder kind appartementen zijn binnen en die  hebben we ook samen in elkaar gezet opgemaakt en zijn klaar voor gebruik.

Daarnaast hebben we enkele plaatselijk scholen bezocht en samen met de kinderen leuke activiteiten gedaan. Ook leuk en geslaagd was dat ze bij ons op de boerderij zijn geweest. Niet alleen de kinderen maar ook wij hebben enorm genoten.

 

Onze toeristische uitjes.

Op zaterdag en zondag kon en mocht er niet altijd gewerkt worden.

We zijn naar Ismilia Stoneage geweest. Hier tref je hele grote zandpilaren (limestone) aan bijzonder mooi  om te zien!

Een cultuur bezoekje zoals het bezoek aan een Massai stam waar voor onze ogen direct een geit werd geslacht. :-(

Het was voor ons een “feestelijk” welkom.

 

Tanzania en haar natuur is erg mooi, zij  laat droge vlakken zien maar ook groene stroken, we waren daar in de wintertijd. 

Verder zijn we nog 24 uur op safari geweest we  hebben daar natuurlijk verschillenden dieren gezien waaronder de olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffen, apen, zebra’s, krokodillen en antilopen.

Ook andere dieren kwamen we tegen zoals spinnen, salamanders, slangen enzovoorts,  daarvoor hoefden we niet perse op safari die waren overal. :-)

 

Bijna aan het eind van deze werkvakantie gingen we van Iringa terug met de bus naar Dar Es Salaam. Daar zijn we paar dagen op Mikadi Beach geweest om heerlijk uit te rusten! Vanuit daar vlogen we terug naar Brussel!

De 3 weken waren te snel voorbij! 

Het laatste stuk terug met de auto naar huis. Helaas waren er allemaal omleidingen en files dus duurde het  allemaal veel langer! Het leek wel Afrika!!

 

Als je dan weer thuis bent is dat ook weer heel fijn! Lekker een warme douche en mijn eigen  bed, heerlijk!!

Ik wil zeker nog een keer terug!

 

Bedankt voor het lezen!

 

Asante!

Reactie schrijven

Commentaren: 0