Blog


Mijn reis naar Tanzania (Afrika) deel 2

Mijn reis naar Tanzania (Afrika) deel 2

De bouw van de verschillende gebouwen verloopt voorspoedig. Natuurlijk zijn we in Afrika en loopt alles niet zo strak als in Nederland. Dus als het nog even duurt voordat de stenen arriveren blijven we niet stilstaan maar zoeken we naar andere werkzaamheden. Een deel van de groep waaronder ook ik hielpen de bouwers daarom de fundering te graven. Een grote ronde fundering voor de ouders ontmoetingsplek en een grote rechthoekige fundering voor de ouder/kind appartementen.  

Best pittig in de volle zon en de zeer harde en droge grond. Door water toe te voegen maakte we de grond wat zachter en daardoor ging het wat makkelijker. Maar dan nog was het zweten!

 

 

Het andere deel van de groep is begonnen met het bouwen van een tijdelijke douche. Ook daar hadden ze dezelfde problemen met de grond om de palen ver genoeg in de grond te krijgen.

De toegangsweg naar de boerderij hebben we ook aangepakt. Bulten glad gemaakt, gaten gevuld en ook  de heg bij de weg is gesnoeid. Nu is het wat gladder en kun je er wat makkelijker doorheen  rijden.

 

 

Op de boerderij was er behalve een waterpomp, toilet en schuurtje (de laatste 2 waren nog maar net klaar!) helemaal niets. In het schuurtje konden we tijdelijk slapen. Maar voor het zover was moest er ook eerst ingekocht worden.

Ook de bedden voor de moeder kind appartementen zijn binnen en die  hebben we ook samen in elkaar gezet opgemaakt en zijn klaar voor gebruik.

Daarnaast hebben we enkele plaatselijk scholen bezocht en samen met de kinderen leuke activiteiten gedaan. Ook leuk en geslaagd was dat ze bij ons op de boerderij zijn geweest. Niet alleen de kinderen maar ook wij hebben enorm genoten.

 

Onze toeristische uitjes.

Op zaterdag en zondag kon en mocht er niet altijd gewerkt worden.

We zijn naar Ismilia Stoneage geweest. Hier tref je hele grote zandpilaren (limestone) aan bijzonder mooi  om te zien!

Een cultuur bezoekje zoals het bezoek aan een Massai stam waar voor onze ogen direct een geit werd geslacht. :-(

Het was voor ons een “feestelijk” welkom.

 

Tanzania en haar natuur is erg mooi, zij  laat droge vlakken zien maar ook groene stroken, we waren daar in de wintertijd. 

Verder zijn we nog 24 uur op safari geweest we  hebben daar natuurlijk verschillenden dieren gezien waaronder de olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffen, apen, zebra’s, krokodillen en antilopen.

Ook andere dieren kwamen we tegen zoals spinnen, salamanders, slangen enzovoorts,  daarvoor hoefden we niet perse op safari die waren overal. :-)

 

Bijna aan het eind van deze werkvakantie gingen we van Iringa terug met de bus naar Dar Es Salaam. Daar zijn we paar dagen op Mikadi Beach geweest om heerlijk uit te rusten! Vanuit daar vlogen we terug naar Brussel!

De 3 weken waren te snel voorbij! 

Het laatste stuk terug met de auto naar huis. Helaas waren er allemaal omleidingen en files dus duurde het  allemaal veel langer! Het leek wel Afrika!!

 

Als je dan weer thuis bent is dat ook weer heel fijn! Lekker een warme douche en mijn eigen  bed, heerlijk!!

Ik wil zeker nog een keer terug!

 

Bedankt voor het lezen!

 

Asante!

0 Berichten

Eindelijk op weg naar Tanzania!

Eindelijk op weg naar Tanzania

Om in Brussel te komen moesten we eerst 3 uur rijden met de auto. We vertrokken vanuit het vliegveld van Zavethem, Brussel (België). We hadden extra controles van de koffers de luchthaven was extra beveiligd . Afscheid nemen van familie is best lastig als je voor het eerste een lange reis gaat maken zonder hun. Om 18.00 uur zaten we in het vliegtuig en klaar om op te stijgen. 
De eerste vlucht duurde ongeveer 6 uur en 15 minuten  naar Doha (Qatar) daar hadden we een tussenstop van 8 uur. De tweede vlucht duurde 5 uur en 45 minuten van Doha naar Dar Es Salaam. In Dar Es Salaam moesten we wachten op onze visum en daarna konden we onze koffers ophalen. We werden  opgehaald door iemand van het hotel/huisje waar we de eerste nacht verbleven. Ik vind het nog steeds een heel erg leuk schattig huisje, natuurlijk heerlijk geslapen omdat je gewoon niet overal op het vliegveld kon slapen en omdat je een nacht hebt overgeslagen. 
De volgende ochtend ging om 4:30 de wekker. Want om 5 uur werden we naar het grote bus stadion gebracht. En ja daar heb je wel heel even een cultuurschok... Wat een chaos. Om 7 uur vertrokken we met de bus naar Iringa. Deze busrit duurde 9 uur en 30 minuten (500 KM!) met 2 pauzes van 10 minuten en  als je chauffeur toeterde moest je direct komen, ben je te laat dan heb je pech, dus rennen,  vliegen en ga zo door. Daarna gingen we naar het hotel in Iringa wat trouwens echt Afrika achting is. Je moet je dan voorstellen dat niet alle kamers een echte zit wc hebben. Je hebt daar meestal een hang wc (in Frankrijk zie je dat ook wel eens). Het geluk is met me voor deze dagen want wij hebben een zit wc. Niet helemaal heel en schoon, maar toch.  Ook de douche zit er niet heel veilig uit maar je moet roeien met de riemen die je hebt, verder is het gewoon perfect te doen we zijn immers in Afrika!! Hoe gaaf is dat!
De bouw van ons slaapplaats op de boerderij had wat vertraging dus moeten we iets langer in dit hotel verblijven. Maar in Afrika duurt het allemaal wat langer want ze vinden het meestal niet erg als het wat langer duurt. Gelukkig kunnen we al wel wat werkzaamheden doen.  Op de aanstaande boerderij is nog helemaal niks aanwezig dus moesten we inkopen doen. Denk aan emmers, drinkbekers, bestek, borden, bezem, toilet borstel, water en wat koffie,thee, boter enz. Ook hebben we vanochtend op de boerderij gezeten thee gedronken  en zijn we alvast gestart met werkzaamheden rondom onze aanstaande slaapplaats. De aannemer was een beetje te laat. Ahum . Sommige mensen in Afrika zijn altijd goed op tijd maar meestal is men gewoon te laat met afspraken.  
Vanavond hebben we gegeten bij Neema Crafts. Bij Neema Crafts werken veel dove mensen er stond dus een bord met gebaren. Maar omdat er een buffet was hoefde je dat nog niet echt te gebruiken maar dat kon natuurlijk wel. Het eten  was het  erg lekker. EN ze hadden echte KOFFIE! Normaal heb je oploskoffie en als je dat niet gewent bent is dat niet de lekkerste koffie. Gelukkig hadden ze echte lekkere Cappuccino . Een ook leuk om te weten is dat er een winkeltje bij zit waar ze spullen verkopen die ze zelf maken. Helaas hebben we daar nog niet rond gekeken. Maar we komen zeker nog terug want het zag er echt leuk en goed uit! 
Dit was een van de eerste deel van deze geweldige reis.                                                                                                                                    
We hebben gebrekkig WIFI dus zal mijn best doen om gauw weer iets te posten.
1 Berichten

Afrika Festival

Afrika festival

Het Afrika festival bestaat grotendeels uit muziek, eten en heel veel keuzes in Afrikaanse producten. Het festival was dit jaar 2 dagen zaterdag 2  en zondag 3 juli. Zelf ben ik de zondag geweest die helemaal uitverkocht was.

 

Stichting mark stond er ook met een leuk  informatief kraampje (de Stichting waarmee ik naar Tanzania ga) zelf heb ik 2 harembroeken gekocht. 

 

Er waren verschillende artiesten op verschillende plekken. Zelf vond ik de Afrikaanse trommels erg leuk, vooral omdat er mensen uit het publiek spontaan mee gingen dansen. 

 

Er waren verschillende eettentjes van alle streken uit Afrika.

De wrap met kip vond ik erg lekker! 

Foto's hieronder!

0 Berichten